KULTURARV- KULTURLANDSKAP - HARDT ARBEID

Epledyrking har tradisjoner langt tilbake i tid.
Til og med vikingene spiste epler, men det var først fra 1700-tallet at epledyrking ble en viktig næring her i landet. 

Det sikre vårtegnet, en vakker eplehage i full blomst eller det sikre høsttegnet, epletrær som bugner av røde, søte og syrlige epler er for mange gode minner fra barndommen og noe vi fortsatt gleder oss over.

På Hyggen gård tar vi vare på kulturlandskapet ved å forvalte den kulturarven det er å dyrke epler i Norge.
Det er vi stolte av. 

I dag, og som i tidligere tider legger vi ned mange tusen arbeidstimer hvert år i eplehagen. 
Arbeidet utføres av trofaste medarbeidere og godt sammensatte arbeidslag med enkle
men velutprøvde arbeidsmetoder. Vi tror på hardt arbeid, godt håndverk
og tar ingen snarveier i framstillingen av eplemosten vår.

Gårdens storhetstid kan sies å være fra århundreskiftet 1900 til 1945.
Da startet min oldefar Olaf Hyggen opp steinhuggeriet "Hyggenstranden Steinhuggeri" med opptil 100 norske og svenske steinhoggere i arbeid. Det er blitt hevdet at tariffavtalen som ble inngått i 1901 mellom steinhoggerne og arbeidsgiver Olaf Hyggen er trolig én av de første i sitt slag. Idag er det Merete Hyggen med mannen Oddbjørn, to tenåringssønner og et fast arbeidslag som driver gården videre innen epleproduksjon og salg av eplemost fra egne epler.
 

To generasjoner eplebønder på Hyggen gård; Olaf og Eva Hyggen og Merete Hyggen.

To generasjoner eplebønder på Hyggen gård; Olaf og Eva Hyggen og Merete Hyggen.