JAKTEN på DEN PERFEKTE EPLEMOSTEN

Det hevdes fra eksperthold, at det norske eplet og eplemost er i verdensklasse
– pga de klimatiske forholdene. Vi produserer epler helt på grensen av hvor det er klimatisk mulig å dyrke epler.
Derfor får vi en smaksrikdom og et naturlig høyt syreinnhold og den unik kombinasjon mellom sødme,
syre som kun norsk eplemost har. 
 

AUTENTISK EPLEMOST

Nordmenn er blitt mer og mer smaksbevisste.
Den bevisste forbruker er opptatt av helse, klima, autentisk, ren og ærlig mat og drikke.
Den grønne bølgen er over oss og mange ønsker å handle lokal og kort-reist mat og drikke,
gjerne med et særpreg, historie eller opplevelse. 

Vårt mål er å lage autentisk eplemost som gjenkjennes på sorten som er brukt,
voksestedet eplene er dyrket på, klimaet og jordsmonnet her i Hyggen.

Vår eplemost er utelukkende laget på epler fra vår egen epleproduksjon, og kun epler av beste kvalitet.
Vi er utelukkende opptatt av å lage den beste eplemosten, basert på de beste eplene våre. Det er vårt kvalitetsstempel.

Vårt slagord er derfor:
Ferskpresset eplemost, rett fra eplet – uten omveier

 

EPLER PÅ FLASKE – DEN NYE VINEN

Norske epler, og norsk eplemost er i særklasse skal man tro matentusiaster og vineksperter. 
Den har en unik smaksrikdom og fantastiske aromastoffer og en unike kombinasjon mellom sødme og syrlighet.
Det er nettopp derfor denne eplemosten passer utmerket til mat og er det naturlige alternativet til vin.

Det er viktig at eplemosten har den riktige sammensetning av sødme, syre, bitterstoffer og aroma.
Vi er derfor veldig nøye med hele produksjons-prosessen, fra eplene håndplukkes,
lagres på kjølerom og sorteres før de presses og tappes på flaske.

Hyggen eplemost presses og tappes på Askim Frukt og Bærpresseri.

Hver eplesort har sin helt særegne smak. Noen er søte og saftige, andre er friske og syrlige. 
Per i dag lager vi tre sorter eplemost; Aroma, Summerred og Julyred. Disse er alle forskjellig i smak og karakter, 
men har til felles at de er 100 % ren og naturlig eplemost fra eplene på Hyggen gård.

Aroma
Aroma er aromatisk og smaksrik. Eplemosten er frisk og syrlig, balansert sødme,
god fylde med en delikat eplesmak. Passer til kjøtt og fisk og er forfriskende som tørstedrikk.

Summerred
Summerred er frisk og saftig, god balanse mellom sødme og syre, med en god og litt tørr ettersmak.
Utmerket som aperitiff og til fisk, skalldyr, sushi og lett mat.

Julyred
Julyred er et sommereple, fersk og frisk, mild og søtladet med hint av rabarbra.
Litt mindre syrlig. Bruk den gjerne som aperitiff, tørstedrikk og til lett mat.